The Dream Team

Hier lees je informatie over de teamleden van The Dream Factory. Ieder teamlid heeft zijn eigen achtergrond, taak en talent! Wij ondersteunen elkaar waar nodig.

Tim Ovington

Leeftijd: 31
Werk: Uitbater in De Cour - Tim The Travelling Teacher.

Lees meer

Passie: Samenwerken met kinderen/jongeren om hun toekomstige dromen waar te maken.

Hobby’s: Reizen, sporten, koken.

Levensmotto: Don’t let anyone tell you something is NOT possible!

Mijn naam is Tim Ovington. Ik ben 31 jaar oud – in Nederland geboren – in het prachtige Schotland opgegroeid en dus ook tweetalig opgevoed. Daar pluk ik tot deze dag nog steeds de vruchten van. Sport heeft altijd een centrale rol gespeeld binnen onze familie en dat heeft ervoor gezorgd dat ik gedreven en gepassioneerd in het leven sta.

Op mijn 21ste stond ik in Oosterhout voor de klas als docent Engels, waar ik veel plezier aan beleefde. In 2017 besloot ik om mijn eigen dromen na te jagen waar ik lang over had gedroomd; een wereldreis maken terwijl ik lesgaf. Samen met mijn maatje Joeri van den Kieboom maakte wij een filmpje en die ging semi-viral op LinkedIn! 550.000 views! Wij konden het niet geloven. Ik werd uitgenodigd in alle hoeken van de wereld om te presenteren of om les te geven en zodoende heb ik 36 scholen, 6 vrijwilligersprojecten en 8 community centrums bezocht in het afgelopen 1,5 jaar. Natuurlijk ben ik trots, maar met name heel erg dankbaar dat ik nu samen met ons Dream Team een nieuwe stichting op kan richten. The Dream Factory gaat dromen uit laten komen van kinderen die wij tegen zijn gekomen tijdens het reizen. Dit is iets waarvan ik zelf nooit had durven dromen!

Mocht u vragen hebben over een Tim The Travelling Teacher presentatie klik dan op contact. Alle opbrengsten van zijn motivational speech gaan direct naar Stichting The Dream Factory!

Joeri van den Kieboom

Leeftijd: 30
Werk: Cameraman bij BREEDBEELDav

Lees meer

Passie: Emotie en gevoel vastleggen op beeld

Hobby’s: Werken, reizen, sporten

Levensmotto: Durft te dromen!

Mijn naam is Joeri van den Kieboom, 30 jaar oud en geboren en getogen in Raamsdonksveer. Hier woon ik samen met mijn vriendin en hond Raf en in oktober verwachten wij ons eerste kindje. Naast mijn eigen bedrijf BREEDBEELDav ben ik nu ook mede-oprichter van Stichting The Dream Factory.

Als filmmaker reis ik de laatste jaren regelmatig over de wereld. Tim en ik hebben samen al best veel gereisd, hebben hele mooie dingen gezien en wij waren op zoek naar een manier om onze twee passies te kunnen combineren; onderwijs van Tim en filmen van mij. Zo ontstond The Dream Factory. Wij proberen dromen van kinderen uit laten komen bij wie het niet vanzelfsprekend is om ‘het goed te hebben’ en niet dezelfde (eerlijke) kansen hebben om zichzelf maximaal te kunnen ontwikkelen door middel van bijvoorbeeld een opleiding.

Ik ben absoluut niet het perfecte voorbeeld van een keurige student. Ik heb veel te lang over mijn HBO gedaan omdat ik het veel leuker vond om te werken en bezig te zijn met het werk wat ik door mijn opleiding zou kunnen gaan doen, maar ik heb wel altijd de kans gehad om te kunnen studeren.

Het idee dat wij met onze stichting deze kans ook aan andere kinderen kunnen bieden geeft mij een trots gevoel. Zeker dat ik dit samen mag doen met mijn maatje!

Door The Dream Factory kan een langgekoesterde wens in vervulling gaan; het maken van een documentaire! We gaan ervoor!

Yorick van Nijnanten

Leeftijd: 31
Werk: Fysiotherapeut

Lees meer

Ik ben opgegroeid in een gezin met vijf kinderen. Ik heb twee top broers, twee lieve zussen en super ouders. Wij hebben altijd alle kansen en mogelijkheden gehad om te kunnen studeren, vrienden uit te nodigen, te sporten, noem het maar op. Iedereen was en is altijd welkom in het ouderlijk huis. Ik ben mijn ouders erg dankbaar voor alle kansen die ik en mijn broers en zussen hebben gekregen. Helaas zijn deze fijne omstandigheden en mogelijkheden niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Toen ik Tim hoorde over zijn plannen voor een nieuwe stichting, voelde ik gelijk dat ik daar in wilde en kon bijdragen. The Dream factory foundation is voor mij dus belangrijk, omdat ik de behoefte heb om anderen ook kansen te kunnen bieden en dat op deze manier kan doen. Ik woon in Breda met mijn lieve vriendin Marloes en ben vijf jaar werkzaam als fysiotherapeut en als ondernemer in de productontwikkeling, wat ik beide met veel plezier doe. Ik ben er van overtuigd dat wij met The Dream Factory foundation mooie projecten kunnen opzetten, mensen bij elkaar kunnen brengen en kinderen échte ‘life changing’ kansen kunnen bieden! Hopelijk zien we elkaar op één van onze toekomstige evenementen en kijk vooral ook eens op de pagina van projecten, waar je onze lopende projecten kunt volgen en zelfs donaties kunt doen!

Marinte Ovington-Weber

Leeftijd: 30
Werk: Docent op het MBO

Lees meer

Passie: Reizen, werken met kinderen, theater

Mijn naam is Marinte Weber en ik ben 30 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Giessenburg. Ik woonde hier samen met mijn lieve ouders, 1 oudere broer en 1 jonger broertje. I woon samen met mijn vriend Tim in het kleine, maar mooie dorpje Hoornaar! Ik werk sinds 8 jaar binnen het onderwijs en geef recent les aan kinderen die net in Nederland zijn komen wonen, omdat zij gevlucht zijn of door economische redenen. Verder ben ik opgeleid als docent zorg en welzijn. Het gebied van gezondheidszorg is iets wat mijn erg prikkelt en graag veel van leer.

Een aantal jaar geleden ben ik voor het eerst van huis gegaan met mijn broertje naar Tanzania voor een vrijwilligersproject. Ik heb daar voorlichtingen gegeven op het gebied van gezondheid en HIV/aids. Ik vond dit ontzettend leerzaam en gaf veel voldoening. Sinds die tijd heb ik nog meer landen mogen bezoeken en kennis gemaakt met veel verschillende culturen. Kinderen zijn onwijs dankbaar als je langs komt en willen heel graag leren. Daarom denk ik dat deze stichting heel veel dromen gaat waar maken en kinderen ontzettend blij gaan worden! Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje kan bijdragen voor stichting The Dream Factory.

Maikel Hurts

Leeftijd: 31
Werk: Filmmaker

Lees meer

Als freelance filmmaker krijg je eens in het jaar zo’n berichtje van iemand binnen voor een toffe ‘opdracht’ waarvan je denkt JAA DIT WIL IK. Een aantal maanden geleden was dit berichtje van Joeri en ik wist niet hoe snel ik al mijn andere plannen moest omgooien om mee te reizen naar Zuid-Afrika en een steentje bij te kunnen dragen aan The Dream Factory. Toen ik hem vol passie en enthousiasme hoorde vertellen over dit project vond ik het een eer dat hij mij vroeg om mee te gaan en heb ik geen moment getwijfeld.

Mijn naam is Maikel Hurts en ik ben geboren in Alkmaar, opgegroeid in Heiloo en ondertussen al 10 jaar woonachtig in het bruisende Amsterdam. Ik heb een creatief brein in me vol met nieuwe ideeën en dit zet ik dan ook graag om in beelden. Het leukste wat ik vind om te doen is mooie momenten vastleggen op beeld en dit later omzetten naar een verhaal. Vanuit die visie is mijn liefde voor het filmen en editen ook gekomen. Ik hou ervan om mooie momenten vast te leggen op beeld zowel in film als in foto. 

The Dream Factory is een project waar ik vanaf het begin af aan al enthousiast over was omdat het najagen van dromen voor kinderen iets is wat ik onwijs mooi vind. Joeri heb ik leren kennen via het filmwereldje en vanaf het eerste moment was er al een klik en ik weet zeker dat ik samen met hem het maximale uit de reis naar Zuid-Afrika kan halen en dat we thuis komen met beelden waar we U tegen zeggen. 

Het is voor mij een ontzettende eer dat ik deel mag maken van dit team en ik weet zeker dat ze heel groot kunnen gaan worden als stichting als ze doorgaan waarmee ze nu bezig zijn. Keep up the good work guys!

Evelien de Vries

Leeftijd: 31
Werk: Social work

Lees meer

Hoi allemaal!

Mijn naam is Evelien de Vries. Ik woon samen met mijn man en 2 prachtige kindjes in het altijd gezellige dorpje Terheijden.

Zelf heb ik een ontzettend fijne jeugd gehad en ben ik niks tekort gekomen. De warmte en liefde van een fijn gezin, elke avond met een volle buik in een warm bedje en ik kon iedere dag naar school. Dit is voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Helaas.

In 2019 heb ik voor het eerst zelf een project kunnen realiseren voor “Stichting The Dream Factory” op Curaçao. We werden zo goed ontvangen en het voelde alsof we de kinderen al jaren kende. Zij waren ontzettend dankbaar en het was fijn om iets voor hen te kunnen betekenen.

Wij als team van “Stichting The Dream Factory” willen graag het verschil maken voor kinderen die nog een heel leven voor zich hebben en zo graag die kans krijgen op een betere toekomst. Dat maakt me super trots. Ik hoop dan ook dat wij nog veel kinderen mogen helpen en mooie projecten kunnen realiseren. Houd onze website en socials in de gaten voor alle lopende en toekomstige projecten.

Liefs Evelien