Project: #1 Zuid-Afrika – The House of Resurrection

The House of Resurrection is een weeshuis/school/BSO/opvang/ voor 32 kinderen uit de townships van Port Elizabeth, wat ook bekend staat als ‘The Windy City.’

Ambassadeurs
Tim Ovington & Joeri van den Kieboom & Marinte Weber & Maikel Hurts.
Waar
Port Elizabeth, Zuid Afrika
School
The House of Resurrection
Contactpersoon
Nicolette Leonard
Opgehaald €1500 van €1500

Doneer voor dit project

Tijdens Tim’s Travelling Teacher zoektocht, heeft hij met honderden kinderen gewerkt. Van stamdorpen in Malawi tot rijke scholen in Amerika, maar een plek in het bijzonder zal altijd in zijn hart blijven; The House of Resurrection. Dat is de plek waar The Dream Team haar eerste project gaat organiseren. De 32 kinderen van The House hebben allemaal te kampen met HIV/AIDS en worden medisch streng in de gaten gehouden, maar dat mag de pret niet drukken. De kinderen in The house hebben het op hun eigen manier goed en er wordt hard heel gewerkt aan de toekomst. Maar, en dit is een dikke maar(!), er ontbreken financiële middelen om de kinderen naar school te sturen en er is nauwelijks begeleiding. De kinderen hebben geen boeken, uniformen en er is geen mogelijkheid voor begeleiding bij huiswerk.

Wat heeft The Dream Factory precies gedaan?

The Dream Factory heeft twee opleidingen gefinancierd (dit noemen wij Scholarships) voor 1 jongen en 1 meisje. Dit is bepaald aan de hand van verschillende criteria. Aan de hand van deze Scholarships volgen twee kinderen een opleiding in een school in Port Elizabeth. De ambassadeurs van Project 1 zullen ook heel het jaar door begeleiding bieden aan deze twee scholars via Skype om te kijken hoe de voortgang van school gaat en dit goed in de gaten houden.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

Doneer voor dit project

Doneren kan via rekeningnummer NL48 RABO 0333147049 (t.n.v. Stichting The Dream Factory). Of hieronder gelijk via iDeal!